Областният и кметът изпратиха съболезнования на турския консул
Областният и кметът изпратиха съболезнования на турския консул / Дарик Добрич

Областният управител Недко Марчев и кметът на Добрич Детелина Николова изпратиха съболезнователни адреси до генералното консулство на Република Турция в Бургас по повод трагедията в мината в град Маниса, община Сома, съобщават от двете администрации. Недко Марчев изказва дълбоки съболезнования за тежката злополука, сполетяла стотици семейства и пожелава бързо възстановяване на пострадалите миньори.
Областният управител се надява, че в този изключително тежък момент, турският народ ще намери сили и воля да надмогне страданието и да възстанови нормалния ритъм на живот в страната.

Детелина Николова поднася от името на добричката общественост най-искрено съчувствие за ужасяващата злополука. „Скърбим заедно с Вас и семействата на загиналите и искрено се надяваме всички ранени да се преборят за живота си, а подобни страшни инциденти никога повече да не случват", пише кметът на Добрич.

На 13 май в мината, намираща се в град Маниса, община Сома се случи тежка злополука и по първоначални данни броят на жертвите е над 200 души. Заради инцидента в мината от 13 май в Турция е обявен тридневен национален траур. По този повод в Генералното консулство в Бургас е отворена книга за съболезнования.