Повече охраняеми плажове в Добричко
Повече охраняеми плажове в Добричко / Областна администрация
Областният управител Красимир Кирилов подписа договор с единствения кандидат, подал документи за осигуряване на водноспасителна дейност на четири от неохраняемите плажове в Добричко. За поредна година това е Български червен кръст, като спасителните постове ще са с два повече, спрямо предходното лято. От 1 юли ще заработят спасители на плажовете „Фиш-фиш“, „Космос“, „Русалка“ – голям и къмпинг „Добруджа“, известен още като Шабленска тузла. Стойността на договора е 66 300 лева.

От Областна администрация извършиха проверка на плажовете в региона, при която е установено, че плажните ивици без стопани са с табели, на които е посочено, че са неохраняеми. Плажовете с наематели и концесионери, също са обозначени. По надлежния ред са посечени и цените на плажните услуги – чадър, шезлог и шалте.

От днес започна работа координационният съвет за сътрудничество и институционално взаимодействие в областта на туризма във Варна, а от 3 юли ще започне работа такъв център и в Бургас. Звената са създадени въз основа на споразумение между заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика, министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на труда и социалната политика, на здравеопазването, на земеделието, храните и горите, на туризма, на околната среда и водите, Агенция „Митници“, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, областните управители на Варна, Бургас и Добрич. Целта е да се централизира и координира провеждането на всички проверки по българското Черноморие, за да се осигури спокойно и успешно протичане на летния туристически сезон 2017 г.