/ Дарик Добрич
Усложнена остава обстановката в област Силистра, заради влошените метеорологични условия - силен вятър , снегонавявания и ниски температури /- 8 градуса/.

Затворени за движение за всички МПС са главните пътни артерии от Силистра към Шумен, Добрич и Русе, съобщи дежурният в Областно пътно управление.

Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

Забраната се отнася и за три други пътни отсечки: Межден-Каблешково, Алеково-Тервел и Стефан Караджа-Белица .В този район за излаз на главен път Русе-Силистра може да се ползва обходен път Шуменци-Варненци-Белица-Царев дол.

42 машини работят към момента за поддържане на проходимост по второкласни и третокласни пътища на места. От Областно пътно управление и Агенция Пътна инфраструктура призовават водачите да не предприемат пътувания, ако не е крайно наложително.

Дървена ваканция в Добрич и в почти всички общини на областта

Не е имало бедстващи хора по пътищата
през нощта. Изтеглени са били два автомобила – край Стефан Караджа и Белица, а пътуващите в тях са подслонени. Заради усложнената обстановка не се движат и автобуси от София към Силистра и обратно и по други линии.

Със заповеди на кметовете и на 7-те общини в региона 27 февруари е обявен за неучебен ден, а в Силистра и Дулово - и 28 февруари.