Няма закъсали автомобили в Добричко, от Пожарната са помогнали на три бременни
Няма закъсали автомобили в Добричко, от Пожарната са помогнали на три бременни / Дарик Добрич

Всички пътища в Добричко са затворени, информират от Областния съвет за сигурност. Вятърът в региона е още по-силен - 16 м/с от североизток, градусите са минус 9 към 16.00 часа, има 18 см снежна покривка, образуват се преспи и навявания заради виелицата.

Без ток са 30 села в община Добричка, 20 в Генерал Тошево, 8 в Тервел, 3 в Балчик и 3 в Каварна. Ситуацията е сходна от обяд, намаляват само населените места без електрозахранване около Добрич.

Няма вода на места в областния град заради липсата на ток в помпени станции, които захранват тези райони. Няма водоподаване по същата причина и в генералтошевско (20 села) и тервелско - 5 села.

От „Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили две специализирани акции и трета е в действие в момента. От село Карапелит са превозени с верижна машина до добричката МБАЛ две бременни жени - едната с контракции. Машината пътува сега към село Черна, община Добричка, към друга бременна. В специализирания автомобил има и лекарски екип, ако се наложи раждане на място, информира за Дарик директорът на Пожарната Дарин Димитров.

Той каза, че няма закъсали хора и автомобили в региона и коментира, че това се дължи на добрата съвместна работа с полицията и пътното управление за поетапното затваряне на пътищата от ранните часове на днешния ден. Добричката дирекция ПБЗН е получила помощ две верижни машини от Русе и Плевен заради очакваната тежка обстановка.