Новата учебна година – едно ново начало (СНИМКИ)
Новата учебна година – едно ново начало (СНИМКИ) / Дарик Добрич

Успешна нова учебна година, честито ново начало! Това си пожелаха ученици, учители и родители на първия учебен ден в Средно училище „Св.Св. Кирил и Методий" (както вече се нарича Хуманитарна гимназия) в Добрич. Пет класа първокласници прекрачиха училищния праг през венец с формата на шестица, поведени от своите учителки.

Трима от тях споделиха в песен какво е да растеш и да се разделяш със своите кукли и играчки, за да четеш и пишеш.

Новата учебна година  едно ново начало (СНИМКИ)
netinfo

Майка на двама първолаци пожела на децата да гребат с пълни шепи от новия свят на знанието, в който влизат днес и да вярват на своите учители. Родителите тя посъветва да подкрепят децата си и да са обединени в желанието да ги направят достойни хора. „Учители, бъдете благословени, поклон!", завърши тя.

Гост на церемонията бе областният управител Детелина Николова, която пожела високи цели и реализирани мечти. „Помнете, че светът на познанието дава сили и много възможности. Нека бъде успешна новата учебна година!", каза тя. Зам.-кметът на Добрич Елка Димова връчи на директора на училището Тодор Георгиев цветя и поздравителен адрес от кмета с поклон и уважение към делото на педагозите.

Новата учебна година  едно ново начало (СНИМКИ)
netinfo

Звънна първият звънец, директорът поля вода пред новите класове. След като бе даден път на първокласниците, бе обърнато специално внимание и на новите пети и осми класове. Те също прекрачиха прага през венеца от цветя.

На добър час!

Новата учебна година  едно ново начало (СНИМКИ)
netinfo