Норвежкият посланик посети Областна администрация
Норвежкият посланик посети Областна администрация / Областна администрация

Посланикът на Кралство Норвегия Н. Пр. Гюру Катарина Викьор посети Областна администрация и се срещна с областния управител на Добрич Детелина Николова, информират от институцията. Пред дипломата е направена кратка презентация на региона с възможностите и ресурсите в сферата на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и туризма. Интерес е предизвикало представянето на морските курорти в областта: Албена, новият модерен комплекс "Бялата лагуна", трите голф игрища.

Нейно Превъзходителство приветства идеята чрез възможностите на различни европейски програми да се подкрепят деца, представители на малцинствени групи, емигранти. В отговор Детелина Николова даде пример със съвместен румънско-български проект, в който участва Областна администрация по програмата за трансгранично сътрудничество, с насоченост именно към правилното координиране и насочване на мигрантския поток.
Бе изразено общо мнение, че е добре да продължи по-активно рекламата на българското културно-историческо наследство в Норвегия.