/ Община Шабла
Известният режисьор, писател и ПР-експерт Нидал Алгафари гостува в Шабла, за да представи тетралогията си - „Бoжe, зaщo Гocпoд лъжe?“, „Aллax, милocт нямaш ли?“, „Любиш ли, ти  Бoг cи!“, „Opиcaни дa избиpaмe".

Нидал Алгафари ще представи свои книги в библиотеката в Добрич

В НЧ „Зора 1894“
авторът се срещна с шабленските поклонници на писаната реч. Пред тях той разказа, че действието в книгите се развива през един период от българската история, който почти не е засегнат в българските учебници, а именно 1700-1800 г.

"Това са много и различни любовни истории, преплетени през традициите, обичаите, бита и вярата на прабабите и прадядовците ни” - сподели Алгафари.За написването на книгите си, той е ползвал трудовете на Панайот Хитов, Васил Априлов, архиви на европейски легации у нас.

Пред шабленската публика Нидал Алгафари призна, че вече е провел над 440 срещи с читатели в цялата страна и досега няма негативна рецензия за своя труд. Той изрази увереност, че след като благодарение на мъдростта на народа, езика и обичаите си, сме „надживели“ толкова велики цивилизации, ни очаква светло бъдеще.