/ Дарик Добрич
На общо събрание на народното читалище „Йордан Йовков 1870” в град Добрич бяха приети годишният отчет за дейността му за 2017 г., финансовият отчет за м.г., както и бюджетът на културната институция за т.г.
 
„През 2017 г. читалищните формации следваха изпълнението на годишната програма, включваща креативни дейности и културни прояви, реализирани, както в читалището, така и в редица гастроли” – каза в доклада си секретарят на читалището Красимир Масурски.

Ремонтът на покрива на читалището ще започне през април, апелират за дарения

В библиотеката и през м.г. новите книги са били от дарения. „Наблюдава се спад на записаните читатели. Читателските посещения обаче нараснаха и достигнаха до 16 128. Бяха организирани съвместни дейности с Центъра за психично здраве, Центъра за социална рехабилитация и интеграция, Детска педагогическа стая, Българския червен кръст, които допринесоха за популяризизирането на колекциите на библиотеката. Работим изключително активно с много училища”, подчерта Масурски.
 
Той обаче не скри, че библиотеката има остра нужда от нови заглавия, които са актуални сред учениците, сред родителите им и други посетители.
 
От прегледа на другите школи – музикална, езикова, по компютърно обучение, стана ясно, че имат записани участници и работят активно. На обороти е и дейността на Школата по изобразително изкуство. В нея през м.г. са се обучавали 62 деца от 3 до 18 години и са участвали в много изложби, както и международни конкурси.
 
Активна дейност развиват и самодейните състави към читалището – театрална студия „Зорница”, читалищен хор „Добрич”, Група за градски шлагери и други.
 
„Читалище „Йордан Йовков” е една безспорна културна институция в Добрич, което засвиделстват и гражданите” – каза още пред събранието Масурски.