Нашите възстановчици заслужиха медали в Москва
Нашите възстановчици заслужиха медали в Москва / 46-ти пехотен Добрички полк

Изключително успешно бе първото участие на български възстановчици на фестивала "Времена и епохи" в Москва, съобщават от Регионален клуб "46-ти пехотен Добрички полк", който бе представен от шестима души. Кирил Бързаков от Добрич заедно с Неделчо Чорулиев получиха Орден за ратна доблест. Медал "Александър Невски" бе връчен на Диян Иванов и Методи Навущанов.

Това е най-мащабното събитие, посветено на Първата световна война. Тази година в него участваха над 1 000 реконструктори. Изявите им наблюдаваха повече от 200 000 зрители. Фестивалът се проведе в музея-резерват "Коломенское" в руската столица. Сред участниците за пръв път бяха 20 представители на четири елитни регионални клуба на Национално дружество "Традиция" - Добрич, Велики Преслав, Панагюрище и София. Пресъздадени бяха пет битки. Командир на българския взвод беше д-р Добрин Добрев - председател на РК "46-ти пехотен Добрички полк".

Нашите възстановчици заслужиха медали в Москва
netinfo

Във фестивала бе показан бита на различните съсловия от преди един век. Зрителите видяха бита в руско село и в казашки хутор с всички елементи от ежедневието. Показани бяха и условията в тогавашните мини и заводи, в цигански катун, сред аристокрацията. Представена бе и полева болница. Майстори занаятчии от цяла Русия, изработващи различни исторически предмети показаха своите произведения, измайсторени по автентична технология. Организирани бяха и състезания по джигитовка с участието на най-добрите руски ездачи.

Нашите възстановчици заслужиха медали в Москва
netinfo

В Москва за пръв път бе показано и възстановеното знаме на 46-ти пехотен Добрички полк - образец 1881 г. То е точна реплика на оригиналното, в пълен размер и майсторски изработено от добричката фирма "Българска шевица" ЕООД.