Намериха изгубено в гората двегодишно дете
Намериха изгубено в гората двегодишно дете / netinfo
Полицията е открила двегодишно момче, което е било изгубено в гориста местност в землището на тервелското село Честименско.

Сигналът за изчезналото дете е подаден от неговия баща на 1 юни, съобщават от пресслужбата на областна дирекция „Полиция”.  21-годишният мъж от село Честименско обяснил, че детето е изчезнало от района на земеделска нива в околностите на селото. То е било оставено да спи без надзор, докато родителите му работели на нивата.

Незабавно са организирани мащабни оперативно-издирвателни мероприятия. В търсенето на детето се е включил целият личен състав на РПУ Тервел, служители на Пожарната и на сектор “Криминална полиция” при ОДП Добрич, както и жители на региона. За изчезването на детето са уведомени съседни районни полицейски управления и кметствата на близките села от общините Тервел и Алфатар. В оперативно-издирвателните мероприятия е включен хеликоптер и следови полицейски кучета. Издирването е продължило почти цяло денонощие и около 13.30 часа на 2 юни детето е открито в гориста местност на 1,5 км от мястото на изчезването.

Намереното момче е било дехидратирано и на ръба на физическите си сили. Детето незабавно е откарано в Центъра за спешна медицинска помощ в Тервел, откъдето след обстоен медицински преглед е предадено на родителите му в добро здравословно състояние.

Няма улики за насилие спрямо двегодишното момче. Установено е, че то само се е придвижило до гористата местност. Според полицията престой от още няколко часа в гората, би довел до фатален край за детето.

Ръководството на Областна дирекция “Полиция” – Добрич изказва благодарност на всички полицейски служители и граждани, които са участвали в операцията по спасяването на живота на двегодишното дете.