Над 800 са доброволците, регистрирани в БЧК-Добрич
Над 800 са доброволците, регистрирани в БЧК-Добрич / Дарик Добрич

Над 800 са доброволците на БЧК-Добрич, съобщи пред Дарик директорът на Областния съвет на червенокръстката организация д-р Артюн Еринозов. Половината от тях са членове на  младежката секция на БЧК. „Доброволците ни се водят в регистър, те са от различни възрасти, с различни професии и умения. По повод 5 декември - Международния ден на доброволеца, искам да им благодаря за това, че се включват в нашето движение и ни помагат. Благодаря им за усилията да бъдат съпричастни към решаване на проблемите на уязвимите хора в общността", заяви д-р Еринозов.

Той припомни, че тази година, за трети пореден път, БКЧ организира кампанията за разпределяне на хранителни продукти от интервенционните запаси на ЕС на социално слаби хора. През 2010 година са били раздадени 250 тона храни на стойност над 380 хил.лв. „Ако не бяха доброволците, няколкото служители на БЧК-Добрич нямаше да се справят с акцията", коментира д-р Еринозов. 

Тази година на 5 декември БЧК официално открива своята кампания за отбелязване  на 2011 година - Европейската година на доброволческите дейности и 10 години от Международната година на доброволците на ООН - 2001 г.