/ Дарик Добрич
Валентин Димитров
99332
Валентин Димитров
  • Валентин Димитров
Разписаните проекти с европейско финансиране в община Генерал Тошево от началото на мандата на сегашния управляващ екип до момента, са на стойност над 21 милиона лева, съобщи пред Дарик кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров.

Една част от тези проекти вече са реализирани, други ще бъдат осъществени тепърва, обясни Димитров. В сумата влизат и средствата, спечелени от Местната инициативна група „Балчик - Генерал Тошево”, която ще разполага с близо 7 милиона лева.

Ремонтират водопроводи и улици в три села в община Генерал Тошево за над 4 милиона лева

Сумата по спечелените проекти с национално финансиране е над 4,5 млн. лв., като сред тях са проекти по Програма „Красива България” и редица програми за заетост, както и националната програма за саниране.

„Освен всичко това сме подготвили и сме подали нови проектни предложение на стойност почти 7 милиона лева. Имаме идеи и намерения за нови проекти за около 1,5 - 2 милиона лева”, допълни Валентин Димитров.

Рехабилитират 7 улици в Генерал Тошево с общински средства

„Вярвам, че единственият начин да се развива община Генерал Тошево е с европейско финансиране, тъй като общинският бюджет е твърде ограничен. И това е нашата цел и борба –-да привлечем повече средства в общината”, заяви кметът.

Чуйте още от него в аудиото: