Община Генерал Тошево
Община Генерал Тошево / netinfo
Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров подписа договор с Държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково, съобщиха от общината. Договорът е на стойност 4 145 620 лева по Програмата за развитие на селските райони.
 
Проектът предвижда рехабилитация на водопроводи и възстановяване на улични настилки в трите села. Ще бъде обновена ВиК-инфраструктура с обща дължина 17 466 метра и положена асфалтова настилка върху 59 365 кв.м. улична мрежа.

Ремонтират с 6 млн.лева пътища и улици в община Генерал Тошево

Това е най-големият проект, който Община Генерал Тошево реализира през последните години. Той е ключов за решаване на проблемите по амортизираната водопреносна мрежа и влошената улична инфраструктура в част от селата на община Генерал Тошево. До подписване на договора за финансиране се стигна, след като Община Генерал Тошево кандидатства в първия прием по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 през октомври 2016 година.

Очаква се строителството по отделните обекти да започне през следващата година, тъй като за неговото изпълнение ще бъде обявена процедура по Закона за обществените поръчки.