/ ЕНЕРГО ПРО
Енерго Про ще обнови подстанция "Нона" и 3 ключови електропровода в Добрич за 1,7 милиона
През последните 5 години в област Добрич са констатирани 1603 случая на незаконно потребление на ток. 846 от тях са на територията на община Добрич. 78 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушения. През периода 2015 – 2017 година на територията на областта са осъдени 76 души за незаконно потребление на електричество, от които 4 са с ефективни присъди, 18 са с условни, а 53 души са наказани с пробация.

Данните станаха ясни по време на среща на кмета на Добрич Йордан Йорданов и главния изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев. Беше обсъдена съвместната работа на компанията и органите на реда в Добрич за противодействие на кражбите на ток.

Енерго Про заведе в съда иск за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД

На срещата бяха обсъдени приоритетните за Община Добрич проекти, за чиято реализация дружеството да обезпечи необходимата електроенергийна инфраструктура.
 
През 2018 година Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, ще увеличи инвестициите в електроразпределителната мрежа в област Добрич с над 60%. Предстои да се реализират проекти на стойност 8,2 млн. лв. От тях 1,7 млн. лв. ще бъдат вложени на територията на община Добрич за обновяване на оборудването на подстанция „Нона“, както и на 3 ключови електропровода, които осигуряват електрическа енергия на десетки хиляди клиенти, в проекти за реконструкция на мрежата, изнасяне на електромерни табла и др.

Енерго-про въвежда нов телефонен номер за информация 
 

В рамките на 2017 година ЕНЕРГО-ПРО вложи 5,1 млн. лв. в поддръжка и развитие на електроразпределителната мрежа в област Добрич. 24% от тях са проекти, реализирани на територията на община Добрич – обновяване на възлова станция „Добрич 2“, първи етап от рехабилитацията на подстанция „Нона“, които доставят електричество на част от града и близките населени места, реконструкция на участъци от мрежата ниско напрежение и нови присъединявания на територията на общината.
 
Вложените средства повишиха качеството на електроснабдяване на територията на община Добрич - броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 30,77% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните изключвания през същия период – с 27,64%, посочват от компанията. 
 
За по-лесното и удобно обслужване на клиентите, за пета поредна година ЕНЕРГО-ПРО Варна стартира кампания за организиране на изнесени офиси в малки населени места, където жителите могат да се възползват от услугите на електроразпределителното и електроснабдителното дружество, без да се налага да пътуват до най-близкия Център за обслужване на клиенти. През 2018 година на територията на област Добрич са планирани 12 изнесени офиса, в които специалисти на компанията ще приемат жители на 110 малки населени места.
 
Главният изпълнителен директор на електроенергийната компания повдигна въпроса за тежкото състояние на ВиК Добрич и нарастващия дълг на водоснабдителното дружество към ЕНЕРГО-ПРО Продажби.
 

Срещата на главния изпълнителен директор с кмета на Добрич е част от поредица инициативи на ЕНЕРГО-ПРО Варна за активно сътрудничество с местната власт и обединяване на усилията за реализиране на проекти в полза на хората, живеещи в Североизточна България.