Милена Тодорова в Чонджу
Милена Тодорова в Чонджу / netinfo
Състезателката ни по спортна стрелба се класира пета на световното в Южна Корея
Добричлийката Милена Тодорова успя да вземе квота за участие в следващата Параолимпиада, която е в Токио през 2020 година. Това стана, след като състезателката ни по спортна стрелба зае петото място в дисциплината R5 на световното първенство за хора с увреждания в южнокорейския град Чонджу.

Милена Тодорова на подиума в турнир в Шчечин

На този шампионат бяха разпределени първите квоти за Параолимпийските игри в японската столица след две години. Това беше и целта на Милена – да се класира първа сред участничките жени /дисциплините са смесени/ и да добие право на участие в Токио.

Милена Тодорова бе единственият представител на България в Чонджу. Състезанието не започна добре за нея – в първата дисциплина R4 тя остана на 17-то място.

Параолимпийката Милена Тодорова: Няма да се отказвам, продължавам към Токио

Във втората обаче тя зае осмо място в квалификациите с 633.4 точки. Във финала на дисциплината добричката спортистка успя да пребори още трима от съперниците си и със 189.5 точки се класира пета в света. Шампион стана Драган Ристич от Сърбия, следван от стрелци от Украйна, Турция и Италия. След Милена, която бе единствената жена във финала, се наредиха състезатели от Словения, Нова Зеландия и Сърбия. В тази дисциплина участниците бяха общо 50.

Параолимпийските игри в Токио ще бъдат вторите за Милена, след участието й в Рио преди две години, където се класира на 13 място.