Мая Димитрова: Победихме в битката, трябва да победим и във войната
Мая Димитрова: Победихме в битката, трябва да победим и във войната / Дарик Добрич

„След като победихме в битката, трябва да победим и във войната, така че ген.Радев  да е следващият пети президент на България”.  Така коментира изборните резултати след първия тур на президентските избори областният председател на БСП – Добрич Мая Димитрова. Тя съобщи данните от паралелното преброяване на БСП, според което в пет общини на Добричка област, а именно - Добрич, Добричка, Шабла, Ген.Тошево и Каварна. Ген. Румен Радев е на първо място. В трите останали общини на областта  – Балчик, Крушари и Тервел, ген.Радев е втори.

Според преброяването на БСП, в Добрич генералът е събрал 10 209 гласа, или 23% от вота. Втори се нарежда Веселин Марешки с 9886 гласа, или 22,3%, трети е Красимир Каракачанов с 8414 гласа /19%/, а Цецка Цачева е четвърта с 8322 гласа /18,8%/.  На пето място остава Трайчо Трайков с 1995 гласа /4,51%/, шести  е Ивайло Калфин с 1513 гласа /3,42%/, а седми - Пламен Орешарски с 1344 гласа /3,04%/.

„Това, че ГЕРБ са на четвърто място в Добрич  и областта  показва, че хората искат промяна на статуквото и ново начало” – коментира Мая Димитрова.

БСП: В град Добрич Радев печели, следват Марешки, Каракачанов и Цачева

Според арх.Емилия Добрева, председател на Областния инициативен комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка ген.Румен Радев–Илияна Йотова, „събраните много гласове в Добрич са резултат от една широка подкрепа извън структурите на БСП. Разбира се изказваме огромно задоволство от перфектната работа и на структурите на БСП, които бяха всеотдайни и направиха всичко възможно истината за нашия кандидат да стигне до максимален брой хора” – подчерта Добрева. Тя допълни, че от инициативния комитет ще анализират резултатите, защото считат, че има много потенциал и могат да бъдат мобилизирани допълнително избиратели в общините, в които избирателната активност е била сравнително ниска  като Добричка, Тервел и Крушари.

„В лицето на ген.Радев са съсредоточени и вижданията за патриотизъм, за отговорност, целеустременост при постигането на определена цел, така че считаме, че неговата кандидатура ще бъде припозната и от останалите участници в изборния процес до тук” – заяви арх.Емилия Добрева.

Тя коментира и второто място на Веселин Марешки в Добрич на първия тур на изборите:

„Всички си го обясняваме с това, че Веселин Марешки е изключително популярен  с бизнес дейността си  в Добрички регион и в цяла Североизточна България и в негово лице хората припознават бизнесмен, който държи на обещанията си и който прави реални практически крачки. Тези критерии са обективни и обясними”.