Любовта към знанието е една от най-ценните добродетели на българския народ (СНИМКИ)
Любовта към знанието е една от най-ценните добродетели на българския народ (СНИМКИ) / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Новата учебна година бе открита в 9.00 ч. в Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич с издигане на флага на България и тържество. Там гостува кметът Детелина Николова. "15 септември винаги е била значима дата в българския календар, защото си даваме сметка, че най-голямото богатство на България са младите и образовани хора", заяви тя и добави: "На този ден чувстваме загриженост дали сме успели да осигурим добри условия за обучение на децата си, дали сме в състояние да ги напътстваме успешно, да ги закриляме и защитаваме." Кметът пожела на децата да трупат знания, да бъдат търсещи и можещи, а на учителите - да изпълнят отговорната си мисия. "Вярвам, че любовта към знанието е една от най-ценните добродетели на българския народ", завърши тя.

Децата получиха поздрави от свои съученици, а бъдещите първокласници разказаха в рими колко много ще се промени животът им оттук-нататък. Силно впечатление на празника в училището направиха семейство Тодорови, които дойдоха облечени в национални носии със своята дъщеря - също първокласничка. Тя изрецитира стихотворението "Аз съм българче" от Иван Вазов.

На входа на училището всички бяха посрещнати от огромна шестица, изработена от чемшир, през която миинаха деца и учители. Най-голям бе празникът за първокласниците. Някои от тях пуснаха в небето балони с пожелания. Във всяка от петте паралелки бе подготвена програма за децата и родителите, както и почерпка.