Ловно стопанство Тервел
Ловно стопанство Тервел
Много добра оценка дадоха през тази година одиторите, проверяващи териториалните поделения на Североизточното държавно предприятие за спазването на новия Национален стандарт за сертифициране управлението на горите и за проследяване на продукцията за горскостопанските предприятия.

Според главният одитор инж. Теодор Тодоров с всяка изминала година се забелязва значителен напредък при спазване изискванията на стандарта и това от своя страна води до показаните добри резултати през тази седмица. Тодоров отбеляза още, че одита е минал при много добра организация от страна на териториалните поделения.
Добрата новина е, че няма грешки, допуснати на терен. До 20 дни ще бъде готов окончателният доклад, като допуснатите от стопанствата неточности могат да бъдат изправяни в рамките на 12 месеца.

Североизточно държавно предприятие получи Сертификат за отговорно управление на горите, за 100% от територията си, през 2016 г. От тогава, всяка година, три стопанства избрани на случаен принцип се проверяват за изискванията на стандарта. Сега това бяха ДЛС-Тервел, ДГС-Омуртаг и ДГС-Добрич. Проверяващите отбелязаха, че за 2019 г. ДЛС-Тервел е най-добре представилото се стопанство в страната.