/ БГНЕС, архив
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров ще бъде в Добрич на 25 юли, за да представи данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на синдиката за справяне с това явление.

Пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?" ще се състои от 10 часа в залата на регионалния съвет на КНСБ. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

КНСБ: Около 21% от българската икономика е в „сивия“ сектор

В 11.00 часа ще бъде открита и информационната кампания на КНСБ в град Добрич, която е под мотото „Сивото убива!“ и има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.

За целта ще бъде разположен мобилен информационен център от 10.00 до 18.00 часа пред сградата на Областна управа. Информационната кампания се реализира по проект, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.