/ Дарик Добрич
В Световния ден на книгата и авторското право домът-паметник "Йордан Йовков" в Добрич представя най-новото си издание - летопис на музея. 

Историята на най-големия музеен комплекс в страната за съхраняване на Йовковото литературно наследство е систематизирана в близо 600 страници.

Летописът "40 години Дом-паметник "Йордан Йовков" е посветен и на 140-ата годишнина от рождението на класика на българската литература.

Авторите д-р Кремена Митева и инженер Йорданка Славова - дългогодишни специалисти в музея, представят събитията в дома-паметник в хронологичен порядък като ги илюстрират с много богат снимков материал.

Домът-паметник "Йордан Йовков" е открит за 100-годишнината от рождението на писателя.

Литературният музей, който е сред 100-е национални туристически обекта, съхранява фонд от над 26 000 културни ценности за разказвача и други творци, свързани с Добруджа.

Летописът на музея е издаден с финансовата подкрепа на община Добрич и Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" чрез националната научна програма "Културно-историческо наследство, национална памет и обществено развитие" на Министерството на образованието и науката.

 
БТА