Конкурс Мястото-2 на Доброжънци - победителите от кв. Иглика
Конкурс Мястото-2 на Доброжънци - победителите от кв. Иглика / Доброжънци
Ясни са резултатите от конкурса „_Място 2”, който организира сдружение „Еко Добруджа“ (ДоброЖънци). Надпреварата ангажира гражданите в четири квартала на Добрич да почистят средата, в която живеят. Включиха се над 100 доброволци, които за един уикенд преобразиха изоставени и замърсени места в четири междублокови пространства.

Конкурсът се превърна в състезание между кварталите Иглика, Дружба, Добротица и Балик. Победителят е определен от комисия, сформирана от сдружението.
 
Безспорни победители са живеещите в ЖК Иглика, които с отдаденост и жажда за промяна, в продължение на три дни не са спрели да почистват района и да споделят идеи и визия за приятно и полезно място за сплотяване на поколенията и общностите. Всички дейности в квартала протекоха с много настроение и народни звуци, отбелязват организаторите.

В кв. Балик
Доброжънци

 
Почетното второ място в конкурса заема ЖК Дружба. Там също не липсваше настроение. Местните споделяха плановете си за мястото отново на фона на приятна музика. Трето място споделят местата от кварталите ЖК Добротица и ЖК Балик. Местните и тук се постараха да направят своята промяна и да споделят идеите и вижданията си за мястото, което си почистиха.
 
Конкурсът осигурява средства за благоустрояване на кварталите. От сдружение „Еко Добруджа” обещават да помогнат за промяна на всяко едно от местата, като започнат с победителите.