Кукленият театър кани на първа премиера за 2017 г.
Кукленият театър кани на първа премиера за 2017 г. / Дарик Добрич - архив

„Мързеливата пчеличка” е първото премиерно заглавие в афиша на Кукления театър в Добрич през новата 2017 г. Премиерата е насрочена за 20 януари, от 18.00 часа.

Спектакълът е по текст на Методи Бежански. Драматизацията е на Ева Кьосовска и Веселин Бойдев. Режисьор на пиесата е Румен Куртев, а сценографията и куклите са дело на Елисавета Качулева. В ролите се превъплъщават новите попълнения в куклената трупа – Биляна Бозинарева и Данчо Колев. Бозинарева е ученичка на проф.Боньо Лунгов и идва в Добрич от Видинския куклен театър, а Данчо Колев е драматичен актьор от Монтана, който тепърва навлиза в тънкостите на кукленото актьорско майсторство.

Четирима нови млади актьори се вливат в трупата на добричкия куклен театър след напускането на актьорското семейство от Кърджали Сибел Азисова и Мустафа Исмаил, чийто престой на добричка сцена бе в рамките на година и половина, информира директорът на театъра Петър Петков. Той не скри, че заради актьорското текучество в редиците на театъра, тази година трупата е останала почти без репертоар. Акцентът през новия творчески сезон ще бъде върху по-малки, по-камерни пиеси, подчерта Петков и информира, че до края на месец май са планирани шест нови заглавия в афиша на театъра.