/ Дарик Добрич
"Глупавият вълк" на Елин Пелин оживява на сцената под режисурата на Румен Куртев
Куклен театър „Дора Габе” кани на първата си за тази година премиера - спектакълът „Глупавият вълк”. Драматизацията по едноименната приказка на Елин Пелин е на Румен Куртев.

Режисьорът Петър Русев представя своя игрален филм в родния Добрич

Той е и режисьор на пиесата. Сценографията и куклите са дело на Елисавета Качулева, а музиката е на Стоимен Стоянов. Представлението ще се състои на 25 януари от 18.00 часа.

„Стараем се да разнообразяваме репертоара на театъра и с български класически приказки. Драматизацията ми отне доста време. Надявам се, че децата ще стигнат до извода, който искаме да им внушим, а именно, че не е важно само да ходиш на училище и да слушаш, а да разбереш нещо и да използваш наученото, за да не изпадаш в много неприятни и комични ситуации”, коментира режисьорът Румен Куртев.

„Глупавият вълк“ влиза в афиша на кукления театър в Добрич

„Надявам се спектакълът да има добра посещаемост”,
заяви директорът на кукления театър Петър Петков. Той информира още, че през февруари трупата започва работа по африканска приказка, чиято драматизация ще е дело на Петя Миладинова, а режисьор ще е Николай Бояджиев.

Новите заглавия в репертоара на театъра през тази година ще са „Момче и вятър” под режисурата на Лео Капон, поставяна на добричка сцена през 1982 г. и класиката „Вълкът и седемте козлета”. Намеренията на ръководството са да възстанови и спектаклите „Мери Попинз” и „Синият таралеж”.

От 24 до 29 април Куклен театър „Дора Габе” ще гостува на фестивала „Малките дами и малките господа” в Анкара, Турция с пиесата „Неродена мома”, съобщи още Петър Петков.