"Не за всеки"
"Не за всеки" / Дарик Добрич
Нова книга от Красимир Бачков ще бъде представена в Добрич. Авторът е познат като прозаик, има издадени книги с разкази и романи. Носител е на девет национални награди. Негови разкази са превеждани на английски, словашки, руски и украински. Той е един от съоснователите на изданието „Антимовски хан”.
 
Сега Красимир Бачков се изявява за първи път като поет. Той събира всички свои хубави лирични творби, писани през целия живот, в книгата „Не за всеки“. Заглавието, разбира се е закачка, казва авторът – написаното е за всички, които имат сърце и душа. Стихотворенията са разнообразни – за любовта, семейството, но има и социални с остра критика на действителността, която според Бачков, поражда тъга.
 
Книгата има интересна история – тя излиза с финансова подкрепа от приятел на автора, който му изпратил от чужбина пари специално, за да издаде своите стихотворения. Първият тираж от 50 бройки се изчерпал бързо, и сега Красимир Бачков излиза с втори тираж пред публиката в родния си град. Той е учител, работи и живее във Варна.
 
Премиерата на „Не за всеки“ е от 18.00 ч. в Дом-паметник „Й. Йовков“.