Коледният базар отваря врати в Добрич
Коледният базар отваря врати в Добрич / Дарик Добрич - архив

Празничният Коледен и новогодишен базар на Добрич отваря врати за добричлии и гостите на града. Тази година базарът е разположен на площад „Свобода”.
В 17-те дървени павилиона, ще се предлагат хранителни и потребителски стоки.

Заведения за хранене, организирани от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите заемат трите по-големи обекта от по 12 кв.м., четвъртият голям павилион е нает от Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите. В шест от дървените къщички по 6 кв.м ще се представят занаятчийски произведения, а в останалите - украса за елха и за дома и детски играчки на директни производители от Добрич.

Художници, занаятчии, производители и търговци и тази година представят авторска керамика, бижута, картички, аксесоари, ръчно плетиво, керамични пана и часовници, живопис и графика и нещо ново - калоферска дантела, ръчно изработена със совалки. Ще бъде изложена градинска и битова керамика от Троян, ръчно изработени бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни, сувенири и изделия за бита от камъшит от Силистра, художествен текстил, халища и прежди от Севлиево. Празничните павилиони предлагат още ръчно изработени и рисувани елхови играчки, коледна украса за дома и офиса и детски играчки. Няма да липсва и традиционната българска скара и пици, отбрани месни мезета и сирена, греяно вино и автентични коледни сладкиши и погачи.

Таксата за ползване на търговско място е 21 лв./кв. м. на месец или 1 лв./кв.м. на ден. Празничният базар ще работи до 31.12.2011г.