Коледни забави
Коледни забави / Дарик Добрич
Коледни тържества се провеждат в няколко села на община Добричка.

В Основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" в село Дончево днес е кулминацията на празненствата. Ще има коледна забава с песни, танци, буфосинхронада, пиеси с джуджетата на Дядо Коледа. В игри със състезателен характер, ще се провокира въображението на децата да измайсторят красиви и вкусни сандвичи с коледна украса и коледен сладкиш. Всички ученици ще получат традиционните торбички с приятни изненади. В 12.00 ч. възпитаниците на детската градина в Дончево ще посетят читалището и кметството.

В Основно училище "Климент Охридски" село Смолница ще се състои празник "Ой, Коледо, мой Коледо!". Ще бъдат представени любими коледни песни. Група ученици ще направят възстановка на Бъдни вечер в една българска къща. Ще бъдат припомнени традиционните български обичаи и посрещането на коледари. За празничното настроение ще се погрижат група "Фолклор на етносите", които ще изпълнят хора и песни от различни фолклорни области.
По-малките ученици ще рецитират коледни стихотворения и ще покажат пиесата "Хитрият петел". Празничната украса на училището е подготвена от децата от клуб "Палитра" и ученици от седми клас.

Коледно тържество ще има и в село Овчарово - в стола на училището; в Котленци - посрещане на Дядо Коледа в детската градина; в село Ведрина - спектакъл в читалището.

Празничните програми продължават на 22 декември в община Добричка - с веселие в пенсионерския клуб в Стефаново; забавно-увеселителна вечер със самодейците в Житница и Бенковски.

В много села на общината на 24 декември ще има коледарски групи, които ще обхождат домовете, за да отправят послания за здраве и благополучие - Ведрина, Котленци, Бранище, Дончево, Царевец, Овчарово.