/ община Каварна

Кметът на Каварна Нина Ставрева и делегация от морския град бяха на посещение в побратимения словашки град Михайловци. Те бяха гости на „Земплинския събор“, който трае два дни и е изключително наситен с богата фолклорна и културна програма.

Ръст на туристите и местата за настаняване отчитат от Община Каварна

Кметът на Община Каварна бе придружавана от Кирил Бахнев - представител на Общински съвет на Каварна, и Нели Горчакова - почетен гражданин на Община Михайловци от 2016 година. Делегацията от Каварна посети болницата в Михайловци, която е с най-ново поколение оборудване и е най-голямата в Словакия. Те разгледаха спортната зона, която разполага с огромен стадион и клубове по баскетбол, хандбал, ръгби и футбол.

Нина Ставрева Словакия
netinfo

Делегацията посети най-голямото езеро в Словакия - „Ширава“, което е с дължина 13 км и е на 6 км от Михайловци. Намира се в най-топлата част на страната и по тази причина е предпочитано място от много туристи.

Нина Ставрева отправи официална  покани към кмета на Михайловци Вилиам Захорчак и фолклорните състави на града да вземат участие в дните на Славянската култура в Каварна, които ще се проведат през месец юни следващата година.

„Изключително сме доволни от топлото посрещане на господин Вилиам и неговия екип. През тези три дни имахме възможност да се докоснем до културата, традициите и забележителностите в Община Михайловци. За нас бе огромно удоволствие да бъдем част от техните празнични дни.

Надявам се и за напред да поддържаме топли и добри взаимоотношения като побратимени градове“, заяви кметът Нина Ставрева.