/ Дарик Добрич
Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., съвместно с Областния информационен център-Добрич, канят на информационно събитие за представяне на актуалните мерки по програмата за 2019 година. То ще се проведе на 12 март - вторник, от 14:30 часа, в залата на комплекс „Мелницата“ в Балчик.

На срещата ще бъдат разяснени целите, финансовите параметри, допустимите кандидати, дейности и разходи, критериите за оценка и изискуемите документи при кандидатстване по актуалните в момента процедури по програмата. Ще имате възможност да получите разяснения и да зададете своите конкретни въпроси, във връзка с представените мерки.

Програмата ще засегне мерките:„Диверсификация и нови форми на доход“; „Опазване и възстановяване на морското биологично разнообразие и екосистеми и компенсационни режими в рамките на устойчивите риболовни дейности“; „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“; Продуктивни инвестиции в аквакултурата" - Сектор "Малки проекти"; „Иновации в аквакултурата“ и "Насърчаване на нови производители на аквакултури, развиващи устойчиви аквакултури". Ще има и дискусия на финала.

Участието в информационното събитие е безплатно.