/ Дарик Добрич
Общинският съвет на Добрич провежда извънредно заседание от 9.00 ч. На него съветниците трябва да дадат съгласие за изтегляне на кредит от 2.5 млн. лева за довършването на блок „Добрич”.

Сградата се строи от над 30 години, а собствениците на отчуждени имоти чакат да бъдат обезщетени с апартаменти в нея. Строителството бе спряно през 2014 година и оттогава не е започвало.
 
Сумата, необходима за довършването на блока е в размер на 4.5 млн.лева, показват разчетите, представени от администрацията. Общо 30 имота са предназначени за обезщетение на собственици, а 18 апартамента, гаражът и паркоместа принадлежат на Общината. Идеята на кметския екип е освен кредита, цялата общинска собственост в блока - на стойност около 2 млн.лева, да бъде предоставена на строителя като обезпечение за завършване на блока.
 
Вземането на решението за теглене на заема от 2.5 млн.лева бе отложено от редовната сесия на ОбС през миналия месец, тъй като съветници не одобриха предложената количествено-стойностна сметка за строежа. Появиха се и мнения, че кредитът ще натовари следващите управляващи Добрич и не е редно да се предприема в последната година от мандата.