България лого
България лого / Министерство на туризма
На 10 декември изтича крайният срок за подаване на онлайн гласове за вторите Годишни награди в туризма. До края на деня желаещите могат да гласуват на сайта www.tourismawards.bg.

Тази година Министерството на туризма отчита засилен интерес към Годишните награди в туризма както от страна на кандидатите, така и от гласуващите. Най-много кандидатури има в категорията „Туристическо събитие“. Над 30 атрактивни прояви се съревновават за вота на публиката. Над 20 интересни обекта пък се борят за приза в категория „Туристическа атракция/обект“.  Оспорвана е надпреварата и в категорията  „Туристическа дестинация“ – там публиката избира фаворит между 12 атрактивни места. Над 10 общини участват в категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“. Крайно любопитни са и предложенията в категория „Иновация“. Над 25 журналистически материала се състезават в Годишните награди.

Община Каварна получи отличие за морски туризъм

За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни и не се зачитат. Според общите условия на правилата за участие в наградите Министерството на туризма си запазва правото да премахва фалшиво подадените гласове с цел обективното и правилно класиране на участниците. 

Наградите ще бъдат връчени на победителите  на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.

Няколко са предложенията от област Добрич.

В категорията „Иновация“ се състезава инициативата „Дронове сервират напитки на плажа в Албена“ .

В категорията „Изборът на Българите“  са посочени Дом-паметник „Йордан Йовков“-Добрич, Художествена галерия-Добрич, храм „Св.Георги“-Добрич, Двореца в Балчик, Университетска ботаническа градина-Балчик, Археологически резерват „Калиакра“, Исторически музей – Каварна.

Четири български общини, между които и Каварна са номинирани в раздел „Община за 2017 година за морски туризъм“.

В категорията  Туристическо събитие“ се състезава събитието „Закуска с шампиони в Албена“.

Инициативата „Петзвезден шахматен мач под небето – к.к. Албена“  и голф игрищата в община Балчик са номинирани в категорията „Специализиран туризъм“.