/ iStock/Getty Images
Изложение на творческите индустрии ще събере представители на малките и средните предприятия в сектора от Добричка област и Кахулския район, Молдова, съобщиха от Търговско-промишлената палата в добруджанския град.

Партньорският проект на палатата и бизнес инкубатора в молдовския град за устойчиво развитие на творческите индустрии черпи ресурс от 59 999 евро по инициативата "EU4Business: Connecting Companies" на Европейския съюз, управлявана от Европалатите.

Приоритетите на Община Добрич: Привличане на инвеститори и задържане на младите

През март в Добрич ще се състои панаир, на който се очаква да представят своята дейност книгоиздатели, софтуерни фирми, звукозаписни компании, медии.

"На форума ще търсят партньорства и заетите в сценичните изкуства, включително създатели на декори и костюми, пазители на културното наследство - занаятчии, фолклористи, както и архитекти, дизайнери, организатори на фестивали и културни събития, и други", поясни Татяна Гичева от екипа на проекта.

Заявки за участие във форума се приемат до 18 февруари. През април представители на фирми и сдружения, хора със свободни професии ще научат повече за европейското финансиране в сектора на конференция в Кахул.

Електронно ръководство ще събере добрите практики в творческите индустрии. Проектът ще насърчи бизнеса в сектора да въведе иновации чрез споделен опит, да разшири своите пазари и да бъде по-конкурентоспособен, добавят от Търговско-промишлената палата.
БТА