Еко къща
Еко къща / netinfo
Приключи конкурсът на сдружение "Еко Добруджа" за проект на къща за водоплаващи птици. На първо място е класирана рисунка на еко къща, направена от Анастасия Гочева и Женя Йорданова от VI А клас на СУ "Св. Климент Охридски". Най-високо е оценен и макет на еко къща на Десислава Огнянова Николова от X клас на СУ "П.Р. Славейков". Награждаването ще се състои на 2 май от 17.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе", където ще бъде представена изложба с рисунките и макетите на всички участници в конкурса.

Сдружение “Еко Добруджа“ и Център за защита на природата и животните организираха конкурс за проектиране на еко къща за птици, която да бъде изградена изцяло от природни материали и с доброволчески труд и средства. Къщата ще приюти различни прелетни и водни птици на територията на зоопарка в Добрич. Конкурсът стартира в края на месец февруари т.г.

Къщата ще бъде от естествени материали като глина, дърво, камък, слама и всякакви вариации и комбинации от тях. Постройката трябва да бъде около 20 кв.м, едноетажна и красива. Планира се построяването й през летния сезон на 2017 г. Това е първата инициатива на сдружение "Еко Добруджа" и е част от идеята за създавана на Еко селище „ДоброЖънци“.