Езерото в зоопарка
Езерото в зоопарка / Дарик Добрич
Това е първа кампания на Сдружение "Еко Добруджа"

Сдружение “Еко Добруджа“ и Център за защита на природата и животните обявяват конкурс за проектиране на еко къща за птици, която да бъде изградена изцяло от природни материали и с доброволчески труд и средства. Къщата ще приюти различни прелетни и водни птици на територията на зоопарка в Добрич.

Може да участват отделни творци или групи, като второто е препоръчително. Може да се ползват материали като глина, дърво, камък, слама и всякакви вариации и комбинации от тях. Постройката трябва да бъде около 20 кв.м, едноетажна и красива. Крайният срок за предаване на проектите е 15 април 2017 г. Няма възрастови ограничения за участниците. Можете да се участва с няколко предложения.

Проектите трябва да се представят във вид на рисунки и/или чертежии/или макети. Компетентно жури от специалисти орнитолози, архитекти и природолюбители ще оцени и награди най-добрите. Победителите ще получат почетни знаци, участие в екскурзия до еко селище, а имената им ще бъдат вписани в историята на Сдружение “Еко Добруджа“.

Конкурсът ще завърши с изложба на проектите и купон. Планира се построяване на къщата през летния сезон на 2017 г. Това е първата инициатива на сдружение Еко Добруджа и е част от идеята за създавана на Еко Селище „ДоброЖънци“.