/ Областна администрация-Добрич
В Областна администрация се проведе работно заседание на комисията за излъчване на номинации за състава на Съвета на децата към Държавна агенция „Закрила на детето“.

Изложба и турнир по проекта "Деца, изкуство и спорт срещу дрогата"

Председател на комисията е заместник-областният управител Живко Желязков, членуват по един представител от РЗИ, РУО, РДСП, МВР и двама общественици – журналистът Севдалина Сарандева и Албена Бонева - председател на УС на фондация „Ръка за помощ“.

Три общини в Добричко подадоха кандидатури за Съвета на децата

В срок бяха подадени предложения само от три общини - Добрич, Добричка и Тервел. Единодушно бе решено и трите предложени деца да бъдат номинирани в различните направления - Елена Христова, предложена от Община град Добрич - представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса; Петя Колева, предложена от Община Тервел - членове на училищни форми на самоуправление; и Йозджан Стоянов, предложен от Община Добричка - индивидуална кандидатура.

До края на следващата седмица ще бъде извършена оценка на кандидатите, след което предложението от област Добрич ще бъде изпратено в Агенцията.