/ netinfo
Още един член от Обществения съвет на Читалище „Добрич“ отправи писмо към институциите с молба за подкрепа. Георги Тошев, журналист и телевизионен продуцент, изпрати открито обръщение до областния управител Красимир Кирилов и общинските съветници на Добрич.

„Град като Добрич има нужда от разпространение на културно-просветна дейност. Обръщам се към вас с молба да подкрепите Читалището като предоставите за дейността му обезлюдената сграда на училище СОУ "Д. Габе”. По този начин дейността му ще се разрасне", пише Тошев и добавя, че такова решение може да превърне читалището в градски културен център, който чрез различни платформи и програми да работи за подобряване нивото на грамотност и духовно развитие ма талантливи деца и млади хора.

„Мисията на българските народни читалища е с дълголетна традиция. Продължете я! Добрич е не само инфраструктура, но и духовно пространство, което с вашето решение може да превърнете в културен център“, завършва писмото.

Досега писма за подкрепа изпратиха Ники Кънчев, проф. Стефка Оникян, Даниела Кузманова и др. На утрешната сесия на Общинския съвет темата за предоставяне на база на Читалище "Добрич" ще бъде разгледана отново, след като на предишното заседание сградата на СОУ "Дора Габе" бе отказана.