Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим / Дарик Добрич
Хотел Парадайс Блу в Албена официално стана част от веригата Маритим. Той е първият присъединяващ се към нея в Източна Европа. Новото партньорство бе отбелязано с официална церемония снощи, на която присъстваха собственикът и председател на надзорния съвет на веригата д-р Моника Гоммола, изпълнителният директор на хотелиерските участия на Маритим Петър Венел, както и зам.-министърът на туризма Любен Кънчев.

Парадайс Блу Маритим
Дарик Добрич

Присъстваха и от ръководството на Албена, начело с Красимир Станев и Радосвет Радев. Бе направено символично прерязване на лента, след което гостите на тържеството се насладиха на изискани блюда и напитки и на музикално-артистична програма, предшествана от слова на официалните гости.

Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Дарик Добрич

От името на домакините говори председателят на Съвета на директорите – Радосвет Радев. Той сравни новото сътрудничество на Албена и Маритим с „50-годишен брак по сметка, защото когато две частни компании, преживели много, се събират, се очаква да направят заедно нещо повече от онова, което могат да направят поотделно“. Той изрази задоволството на ръководството на българския курорт, че голямата немска верига е оценила архитектурната стойност на хотел Парадайс Блу и е видяла партньор, с който да навлезе мощно в Източна Европа. „От днес, първият техен хотел, който се огрява от слънцето в Европа, е този в Албена“, заяви Радев и обеща от своя страна българите да допринесат за качеството на услугите.

Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Дарик Добрич

Промотирането на новия хотел от семейството на Маритим, бе уважено от присъствието на д-р Моника Гоммола - собственик и председател на надзорния съвет на веригата. Тя каза пред присъстващите, че веригата е една от най-големите в света. Има 44 хотела с 15 000 стаи в страни като Германия, Испания, Малта, Китай, Египет. "С радост приемаме Парадайс блу в голямата фамилия на Маритим, защото пасва сериозно на нашата концепция", каза д-р Гоммола и благодари на изпълнителния директор Красимир Станев за направеното да се случи това коопериране. По думите й "целият мениджмънт на Албена допринася курортът да се развива все по-качествено на пазара". Прогнозите на германската специалистка са, че заедно, Маритим и Албена, могат да направят голям удар, като удължат сезона за хотела в България. „Ние ще ви подкрепим във вашите инициативи и в развитието на конгресен туризъм“, каза тя.

Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Дарик Добрич

На събитието говори и зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който изреди всички големи достойнства на Албена – зеленината и екологичния транспорт; спортната инфраструктура, станала причина да бъде обявена за „Европейски курорт на спорта“; спокойствието и привличането на висок клас туристи на различна възраст. Той подчерта, че германската верига Маритим е символ на изключително луксозно обслужване и изрази надежда това да доведе още повече класни туристи у нас.

Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Дарик Добрич

 

Присъединяване на Парадайс Блу към Маритим
Дарик Добрич

Според данните на министерството, през миналата година Албена е посетена от 266 000 души, реализирали над 1.5 млн. нощувки, което е 6% ръст спрямо 2017 г. Приходите пък са с 16% повече и достигат 93 млн.лева.