Хотел Маритим Парадайс блу
Хотел Маритим Парадайс блу / albena.bg
На 9 юли в Албена ще бъде открит най-новият хотел от веригата Маритим и първи присъединяващ се към нея хотел в Източна Европа - Маритим Парадайс Блу. На събитието ще присъства собственикът и председател на надзорния съвет на веригата д-р Моника Гоммола, както и изпълнителният директор на хотелиерските участия на Маритим Петър Венел. От българска страна официално поканена на събитието е Николина Ангелкова – министър на туризма.

В церемонията по откриването, домакините са подготвили различни изненади, сред които концерт на победител от "Гласът на Германия" BB Thomaz. Гостите ще посетят освен Албена още местността бялата лагуна, голф-игрище "Тракийски скали" и Ботаническата градина в Балчик.

Хотел Парадайс Блу получи наградата за най-добър хотелски комплекс в категория „Хотели и ваканционни комплекси” от националния конкурс “Сграда на годината България 2017”. Инвеститор на проекта е Албена АД, архитект – Проектантско бюро Албена ООД с арх. Светослава Коларова и арх. Весела Петкова, интериорният дизайн е дело на френското дизайнерско студио „Borella Art Design”.