Германска фондация дари линейка на каварненската болница
Германска фондация дари линейка на каварненската болница / netinfo
Линейка получи каварненската многопрофилна болница за активно лечение от Германския червен кръст и фондация “Деца в беда” – гр. Хамелн. Директорът на фондацията Улрих Бееман официално връчи ключовете от автомобила на лекарите от Спешна помощ.

Линейката е оборудвана според стандартите на европейските коли за оказване на спешна медицинска помощ. Возилото разполага с три носилки, надуваем дюшек за използване при счупване на гръбначния стълб, респиратор, дефибрилатор, електрокардиограф, бутилки с кислород, шкафове за медикаменти и огромно пространство, което позволява при нужда да бъдат извършвани малки хирургични интервенции, заяви управителя на болницата д-р Иванов.

„През лятото на територията на общината стават тежки катастрофи, извършват се спасителни акции и тази линейка е крайно необходима за нуждите на града и региона” – подчерта кметът Цонев. “Надявам се най-искрено Министерството на здравеопазването също да осигури една линейка, която е обещана от година на каварненската болница”, допълни градоначалникът