Филип Киркоров ще похапва риба в Каварна
Филип Киркоров ще похапва риба в Каварна / netinfo

Кметът на Каварна Цонко Цонев ще готви карагьоз с пълнеж на скара, а мегазвездата на руската попмузика Филип Киркоров ще опитва от кметската манджа. Това ще бъде суператракцията в първия ден на традиционния Миден и рибен фест – Каварна 2006. Празникът се открива на 4-ти септември и ще продължи до 11-ти септември.

Тази вечер на градския стадион в Каварна от 20.00 часа ще забият първо “Мастило”, а после ще се вихри шоуто на Филип Киркоров. Роденият в България певец пристига от Москва с 30 души – балет и музиканти. Киркоров ще бъде настанен в хотел “Адмирал” в “Златни пясъци”.

Другото топсъбитие по време на мидения фест ще е концертът на W.A.S.P. на 6-ти септември. Подгряваща ще бъде сръбската група “Riblja corba”. W.A.S.P. трябваше да свирят в Каварна през юли, но отложиха шоуто поради заболяване на фронтмена на американската хеви метъл банда.

Блус бендът на Крис Тофийлд ще гостува в Каварна в последния ден на феста - 11 септември. Групата изпълнява комбинации от популярни мелодии и оригинални соул блус пиеси. Крис Тофийлд се занимава с музика повече от 25 години и е свирил с някои от най-известните рок и блус музиканти в света като Сам Макклейн, Джеймс Котън, Джеймс Монтгомъри, Майк Грифин. Заедно с Тофийлд, който е певец и китарист, в групата свирят още Ливиу Поп – барабани и Стив Кларк – електрическа бас китара.