Фестивал на здравето в Добрич
Фестивал на здравето в Добрич / netinfo
Вижте по-долу програмата!
Фестивалът „Здравей, Здраве!” ще се проведе на 23 април в Добрич. Каузата на този фестивал е да се популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Целта е чрез него да се създаде информираност и да се провокира интересът на хората към здравословния начин на живот, съобщават организаторите.

Мотото, под което ще премине събитието в град Добрич, е „Знанието е здраве”.

Всички участници в подготовката, както и лекторите, участват на доброволен принцип. Събитието е отворено за всички граждани на Добрич и региона, с безплатен вход.

Откриването е в 10 часа във Висшето училище по мениджмънт, фестът ще продължи до 19 часа. Ще присъстват лектори от цяла България, които ще говорят за здравословния начин на живот. Лекциите ще бъдат в зала 203 на ВУМ, а практиките – в зала 205. Първата лекция е на йога учителя от Добрич Христо Илиев.

Организаторите на фестивала са подбрали теми, които ще помогнат на гражданите да научат повече за това как да подбират храната си, как да се грижат за тялото си, колко важна е генетичната памет на рода ни и т.н. Много от лекциите са особено важни за родителите и техните деца.

Паралелно с лекциите ще се провеждат и практики йога, пилатес, медитации, практики за самозащита.

В края на програмата е предвидена среща с добричлията Богадан Богдев, с който ще се обсъдят реалните възможности да се изгради еко селище в Добрич.

В лобито на сградата ще има базар за ръчно изработени храни и сувенири, като ще бъдат изложени и картини, нарисувани от деца, специално за събитието. Ще има няколко щанда, на които гражданите ще могат да тестват, посредством различни уреди, своето моментно здравословно състояние.

Закриването на събитието ще бъде с български народни хора, като клуб „Жътвари“ ще демонстрират майсторство в танците, след което всички участници във фестивала ще бъдат поканени да се включат в хорото.
 

Фестивал на здравето в Добрич
netinfo