Добрич
Добрич / Дарик Добрич
Фестивалът „Здравей, здраве“ ще се проведе на 23 април в сградата на Висше училище по мениджмънт. Проявите ще стартират от 10.00 часа и ще продължат до 19. 00 часа. Събитието е отворено за всички граждани на Добрич и региона, с безплатен вход. Ще присъстват лектори от цяла България, които ще говорят за здравословния начин на живот.

Програмата ще открие йога-преподавателят Христо Илиев, известен в цяла България. В края на фестивала е предвидена среща с Богдан Богдев, с когото ще се обсъдят реални възможности за изграждане на еко селище в Добрич. Организаторите на Фестивала са подбрали теми, които ще помогнат на гражданите да научат повече за това как да подбират храната си, как да се грижат за тялото си, колко важна е генетичната памет на рода ни и т.н.

Същият ден в лобито на ВУМ ще бъде разположен базар за ръчно изработени храни и сувенири, ще бъдат изложени и картини, нарисувани от деца специално за събитието. Ще има няколко щанда, на които гражданите ще могат да тестват, посредством различни уреди, своето здравословно моментно състояние.

Събитието ще бъде закрито с български народни хора. Танцьорите от клуб „Жътвари“ ще демонстрират най-популярните български народни ритми и ще поканят всички участници във Фестивала да се включат в танците.