„Любовта е лудост”
„Любовта е лудост” / Imdb.com
Двадесет и петото издание на международния филмов фестивал "Любовта е лудост" тази година паралелно ще прожектира два от филмите включени в конкурсната програма и в Културен център "Двореца" Балчик, съобщават оттам

Френската комедия "Съдбовна нощ" ще бъде показан на 27 август, неделя, от 18.00 ч  в Каменна зала на "Двореца". Филмът е от 2017 г., режисьор е Едуар Баер, в ролите са Едуар Баер, Одри Тоту, Сабрин Куазани, Мишел Галабрю. В сюжета Луиджи разполага с една единствена нощ, за да спаси своя театър. Нощ, в която да възвърне доверието на екипа си и уважението на най-добрия си приятел, негов най-близкият сътрудник, а също  да докаже на младия си стажант, изпълнен с амбиции и увереност, че съществуват и други начини на живот.

Втората прожекция ще бъде на руската драма "Болшой" на 28 август, понеделник, от 19.00 ч. Режисьор е Валерий Тодоровски, участват Александър Домогоров, Алиса Фрейндлих, Ана Исаева, Маргарита Симонова. Разказът е за Юлия, млада и талантлива танцьорка от провинциален миньорски град, забелязана от пенсиониран балетист, който й предрича бъдеще на велика балерина. Превръщането й в прима на сцената обаче изисква огромни усилия и себеотричане в името на Голямата мечта - главна роля в балетен спектакъл  на Болшой театър.

Входът за специалните прожекции е свободен.