/ iStock/Getty Images
"Двореца" в Балчик очаква деца от цялата страна и от чужбина на фестивала "Пясъчни творения", съобщиха от държавния културен институт за шестото издание на проявата, което ще се състои на 17 юли.

Фестивалът е част от националния календар на Министерството на културата. Малките летовници ще се съберат на плажа на архитектурно-парковия комплекс и ще трябва да изваят за час любими герои от приказки и анимационни филми или каквото друго решат с пясък, морски камъчета, миди и още природни материали.

Изложба с реликви от Априлското въстание гостува в "Двореца" в Балчик

Регламентът на събитието допуска ваятелите от три до 18-годишна възраст да бъдат подкрепяни от родителите си или други родственици. Регистрацията на участниците ще започне в 8:30 часа, посочват от културния център като напомнят на децата да си носят кофички и лопатки.

В 11:00 часа авторите на най-интересните пясъчни творения ще бъдат наградени. Пясъчното изкуство събра в досегашните издания на фестивала повече от 300 деца от България, Русия, Германия, Чехия, Швеция, Дания, Белгия и още редица страни.
БТА