/ Енерго про
Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, подготви електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа през зимата.

Новият управител на сметопочистващата фирма FCC: Важно е Добрич да е чист и гражданите да са доволни

Специалистите на компанията извършиха оглед и експертен анализ на съоръженията и предприеха превантивни мерки за осигуряване на надеждно функциониране на мрежата при неблагоприятни атмосферни условия и върхово натоварване, съобщават от компанията.
 
Подготовката на съоръженията за зимния период е част от целогодишната поддръжка на електроразпределителната мрежа и включва допълнителни обходи, инспекции и обслужване на всички съоръжения на Електроразпределение Север -  27 подстанции, 98 възлови станции, 11 443 трафопоста, 3534 км кабелни линии средно напрежение (СрН), 6990 км кабелни линии ниско напрежение (НН), 5 019 км въздушни електропроводи СрН, 16 874 км въздушни електропроводи НН на територията на Североизточна България.

Токът на ЕНЕРГО ПРО скача с 2,78%
 
Ремонтните екипи извършиха регулярна профилактика на трафопостовете на компанията.

Електроразпределение Север разполага с 381 ремонтни екипа, снабдени с необходимите лични предпазни средства и специализирано оборудване и техника. Дружеството има готовност, при кризисни ситуации, да прегрупира и пренасочи технически екипи и техника към засегнатите райони. Осигурен е необходимия оперативен и авариен резерв от материали и съоръжения.
 
Автомобилният парк е приведен в пълна готовност за зимата. Компанията разполага с 935 автомобила, от които 417 високопроходими, 310 екипни с нормална проходимост и 208 специализирани – багери, автокранове, автовишки, кабелни лаборатории и други. Всички автомобили са оборудвани с GPS системи.
 
Изготвени са специализирани планове за защита при бедствия и аварии на територията на всяка област, обслужвана от Електроразпределение Север, за да се гарантира незабавна реакция при извънредни ситуации. Компанията има установена оперативна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия.