/ Дарик Добрич
С 20% се е увеличило количеството на изнесения от Добрич боклук за последната година
„За нас е важно гражданите на Добрич да са доволни от работата ни. Целта ми е да запазим нивото на обслужване на фирмата и да го подобрим в аспектите, в които можем.”.Това заяви в ефира на Дарик Калин Рачев - новият управител на фирма FCC, която е ангажирана с почистването на Добрич.

Фирма FCC - Добрич с нов управител

Рачев оглави филиала на компанията в Добрич след пенсионирането на досегашния управител Георги Иванов. Само преди ден новият началник официално бе представен на колегите си.

„Тепърва ще се запознавам със спецификите на работа. Ще се стремим да оптимизираме дейността на екипите и да предлагаме по-добро обслужване, за да стане Добрич по-чист и да има по-европейски облик”, сподели Калин Рачев.

По думите му, фирмата е кадрово обезпечена и поддържа постоянен състав от около 110 души.  В момента има само едно свободно място за метач и едно за сметосъбирач, Всички други щатове са запълнени. Машинният автопарк е сравнително нов и с добри технически характеристики.

"Еф Си Си" ще ползва 6 собствени машини и 20 на други фирми за зимно поддържане на града

Специално за зимния период  са подсигурени 6 машини с гребла и песъкари. Компанията е сключила  договори с други подизпълнители за още 12 машини за зимно почистване. Осигурени са и необходимите количества сол, магнезиеви соли и пясък.

„При една нормална зима, би трябвало да се справим успешно с наличната техника и средства” – прогнозира Рачев.
 
„FCC – България” ЕООД – клон Добрич е ангажирана със сметосъбирането, сметопочистването и снегопочистването на областния център.
За постоянна комуникация с гражданите има разкрит телефон,  на който ще се приемат сигнали от 8.00 до 16.00 часа всеки делничен ден - 058/ 604 – 352.

За последната година количеството на изнесените от Добрич отпадъци и боклуци се е увеличило с 20%, информира още Калин Рачев.