Избори"2017
Избори"2017 / Дарик Добрич
Две жалби са входирани в РИК - Силистра. Едната е за нарушение на Изборния кодекс, по която се прави проверка, а втората касае денят за размисъл и е във връзка с разлепяне на плакати. Във връзка с постъпила информация за хора с двойно гражданство, пристигнали от други държави да гласуват у нас днес, които са настоявали да им бъде издадена служебна бележка, от Районната избирателна комисия са разпоредили до общинските служби ГРАО в седемте общините на област Силистра, в подобни случаи да търсят съдействие от органите на ОД на МВР в Силистра и РУ в Дулово и Тутракан.
Председателката на РИК Силистра Теодора Тодорова уточни, че изборното законодателство у нас не регламентира издаването на подобни документи.

Две досъдебни производства и осем преписки са образувани в Силистренско за нарушения на изборното законодателство, съобщиха от Окръжната прокуратура с уточнение, че статистиката е от началото на изборната кампания.

Изборният ден в Силистренско  протича в нормалнa обстановка. Той бе открит в 7:00 часа в 225 секции на територията на седемте общини на областта, четири от които подвижни - в четирите общини Силистра, Алфатар, Ситово и Тутракан.