Две от колите за сметосъбиране не могат да работят от студа
Две от колите за сметосъбиране не могат да работят от студа / Дарик Добрич

Трябва да се вдигнат температурите, за да започне нормално почистване на контейнерите за смет, каза за Дарик инж. Георги Иванов от почистващата фирма "А.С.А. България". От петте коли, с които се събира боклук в Добрич, сега излизат само три. Причината е, че поради извънредно ниските температури електрониката и хидравликата на специализираните автомобили отказва, поясни Иванов. Ако се наложи от "А.С.А." ще работят на две смени - и нощем, за да се почисти, но се надяват, както гласи прогнозата, от утре да се затопли и процесът да тръгне нормално. Ръчните метачи са ангажирани да почистват и около контейнерите, за да не се пръскат отпадъците навсякъде из града.

Където е проходимо за машините в Добрич вече е почистено, каза още Иванов. Обаждат се недоволни хора, живеещи на толкова тесни улици, в които снегорините ни няма как да влязат и да обърнат, увери ни той.

От Спешното отделение в добричката болница информираха, че само за няколко часа от сутринта до обяд днес са постъпили 6 пациенти със счупвания.