/ ThinkStock/Getty Images
Няколко пияни водачи засече полицията през почивните дни. Двама от тях са катастрофирали.
 
Единият катастрофирал в село Дончево с лек автомобил „Мерцедес” на 3 декември. Сигнал е подаден по обяд. Проверка за употреба на алкохол отчела 2,14 промила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан водачът Г.Й. от с. Дончево.
 
Другият пиян водач се е обърнал в крайпътна канавка, същия ден сутринта, по пътя от село Коларци посока село Средище. Карал лек автомобил „Опел”. Установено е, че е имал несъобразена скорост, загубил е контрол и напуснал пътното платно. Справка в информационните масиви на МВР показала, че мъжът от село Полковник Чолаково, Силистренско, с инициали Б.Н. е неправоспособен. Неговото постижение на пробата за алкохол било 2,83 промила.
 
На 3 декември, в 22.00 часа в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”. Шофьорът карал с 2.15 промила алкохол. И той е прибран за 24 часа в ареста.
 
Заловен е и дрогиран водач – в Добрич, същия следобед. Той карал лек автомобил „БМВ”. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчел положителен резултат за канабис.