ДПС иска до 8 областни управители
ДПС иска до 8 областни управители / Дарик Добрич

ДПС иска постовете на областни управители в 5 до 8 областни центъра, заяви в Добрич Рушен Риза – зам.-председател на ДПС и депутат от Добрички регион. Добрич е един от градовете, в които движението ще настоява да посочи свой човек за губернатор.  
Това обаче са предварителни договорки, все още се водят разговори, уточни Риза. Той добави, че от ДПС ще искат да имат достатъчно представителство сред областните управители, съобразно съотношението на силите в парламента. Според депутата през следващата седмица ще стане ясно къде какви назначения ще има. „След като ГЕРБ падна от власт е нормално областните управители да бъдат сменени”, допълни Риза.

В периода 2007-2009 година областен управител на Добрич беше д-р Ердинч Хаджиев, срещу когото по-късно бе повдигнато обвинение за злоупотреби. „Съдът ще докаже дали е виновен, това не значи, че трябва да се приеме, че в Добрич всички са лоши. Тогава имаше полицейщина и опит за саморазправа с нашите лидери, защо да не го погледнем така, – така Риза отговори на въпроса защо ДПС иска отново поста в Добрич след компрометирания мандат до 2009 година.

Евродепутатът Метин Казак изрази надежда, че новото правителство, което е експертно-политическо по своя характер, наистина ще върне доверието в европейските ни партньори и ангажиментите, които бяха поети, като например членството ни в Шенген, ще бъде осъществено в най-кратки срокове.

Рушен Риза и Метин Казак бяха гости на националния събор на татарите в България „Тепреш”, домакин на който бе Добрич.