Добрич украсява яйца
Добрич украсява яйца / Дарик Добрич

Днес е Велики четвъртък - денят, в който по традиция се боядисват яйцата за Великден. Инициативи за украсяване са обявени на няколко места в Добрич. Яйца ще се шарят от 10.30 ч. в Библиотека "Дора Габе", като етнографът Надежда Иванова ще поднесе на децата беседа за празника.

От 10.00 до 12.00 ч. Младежки център "Захари Стоянов" ще отвори вратите на своите ателиета и всеки може да се включи в общото боядисване, носейки едно или две твърдо сварени яйца. На доброволците ще помагат преподавателите по рисуване Галина Върбанова, Стела Славова, Даринка Стаматова и Олга Иванова.

В 11.00 ч. школата за изобразително изкуство на Читалище "Йордан Йовков" ще покаже творчески умения в арт-книжарницата зад централна поща.

Традиционната среща "Баба и внуче" се организира и тази година от Исторически музей. От 12.30 ч. в Етнографската къща ученици от втори клас на ОУ "Хр. Смирненски" ще боядисват яйца по традиционни технологии. За ритуалите на Великден ще им разкажат жените от певческа група "Мария Грекова" в квартал Рилци. Гости на празника ще бъдат членове на ХобиСклуб, на които малчуганите ще подарят украсените кокоши произведения.